Venti-Light veggplater – transparente vindbremsplater på veggen


De perforerte plastplatene, Venti-Light Panel, fra Lightroof Systems kommer på plass på veggene. De er UV-behandlet på begge sider, og slipper gjennom 60% lys. I følge tester utført i Frankrike bremser de vindhastigheten med 91,2% slik vi har montert dem. Dessuten er de svært motstandsdyktige mot mekaniske skader. Jonas og Jan Stian fra byggmester Øien skrudde plater på vesterveggen i kuling fra vest. De trengte bare å holde plata på veggen, så sto den selv mens de skrudde …

Ellers er det med noen bilder som prøver å vise hvordan møneventilasjonen skal fungere. Prinsippet er at den takflaten som ligger over mønet vender mot hovedvindretningen, som her er fra vest. Når vinden blåser over mønet blir det et lite undertrykk bak utstikket som hjelper til å suge varm og fuktig luft ut av fjøset.

Møneventilasjon kaldfjøs

Ventilasjonsløsningen i mønet sett fra utsida, når vinden blåser over mønet, blir det undertrykk og luft suges ut gjennom spalten.

drivhusfjøset under oppføring

Bygget den 21. januar

Veggen sett fra innsiden.

Rendolit Ondex Perfolux

Venti-Light perforerte lysplater

Venti-Light veggplater

Monteringsdetalj – hjørne mot sørøst

 

Naturlig ventilasjon kaldfjøs

Ventilasjonsspalte i mønet sett fra innsiden