Sommerhus Vognbua

Sommerhuset som vi kaller Vognbua var opprinnelig nettopp en vognbu – et redskapshus i to etasjer, bygd rundt 1930 som lager for vogner og hesteredskaper. Etter at traktoren tok over som trekkraft på 1950-tallet, passet ikke bygningen til de nye maskinene. I 2016 ble huset ombygd og restaurert til gjestehus. Det er lagt vekt på at huset skal bære preg av å være en gammel gårdsbygning samtidig som det gir bekvemmeligheter som gjør at det oppleves behagelig for moderne turister.

På den store terrassen kan du slappe av, nyte den flotte utsikten over kulturlandskapet rundt Snåsavatnet med fjell, skog, vann, eng og åker. Du kan til og med ta solbad her, når sommerdagen tillater det … 

Også de indre verdiene til huset overbeviser. I første etasje finner du baderom med dusj og kjemisk toalett (på grunn av beliggenheten er det ikke mulig å bruke vannklosett), kjøkkenkrok og romslig spiseplass. Andre etasje inneholder et sofahjørne og en lekekrok, samt trapp til hemsen. Der er det fire sengeplasser. I tillegg kan sofaene og bondebrisken i andre etasje brukes som senger, slik at inntill 8 personer kan overnatte i huset.