Drivhusfjøset – kaldfjøs med komposterende talle

På grunn av at fjøset vårt har blitt for lite etter hvert som ammekubesetningen har vokst, har vi vært i tenkeboksen en god stund, Vi har lett etter løsninger for å utvide fjøset som er gode både for oss og dyra, og som ikke koster alt for mye.

I løpet av denne prosessen dukket en litt sprø ide opp: kan vi bygge et fjøs med gjennomsiktig tak og vegger og en talleløsning, som vi kan bruke til veksthus når dyra er ute? For å skaffe oss best mulig grunnlag for å bestemme oss for om vi tør å satse på dette har vi studert mye på nett. Etter hvert knyttet vi kontakter til forsknings- og rådgivningsmiljøer i inn- og utland. Vi har også vært på flere studieturer, i april var Erik i Nederland og så på fjøs med lysplatetak fra Lightroof Systems. Så dro vi begge to på en rundtur i Tyskland og Østerrike, der vi så på gårder med komposterende talle i fjøset:

I høst var Erik på en workshop med forskere og praktikere i Østerrike. I løpet av høsten har vi satt i gang å bygge et fjøs med lysplater over alt, framdriften i byggeprosessen finner du i  bloggen vår.

 

Aussicht

 

 

Baufortschritt